Oefening in samenwerking met KNRM

Dinsdagavond tijdens de oefenavond van de ERB was een onaangekondigde oefening in samenwerking met de KNRM in scene gezet. Omstreeks zeven uur werden de strandploeg gealarmeerd en de alarmploegleden moesten op komen naar de strandpost. Enkele leden die reeds aanwezig waren in verband met de oefenavond voegden zich ook bij de oefening. De ERB nam deel met vier vaartuigen en de KNRM met 2 vaartuigen. Voor oefening was er een sportvisbootje met twee duikers in problemen geraakt, de positie was niet duidelijk ent twee vermoedelijke posities moesten dan ook worden afgezocht. De KNRM nam het verste zoekgebied voor haar rekening en de ERB deed de zoekactie wat dichter bij de kust. Al vrij snel had de ERB het betreffende bootje gevonden en daar bleek maar één slachtoffer in te zitten met caissonziekte (decompressie- of duikersziekte), deze moest direct worden behandeld en zo spoedig mogelijk naar strand worden vervoerd. Omdat de Adriaan Hendrik van de KNRM wat ruimer is voor slachtoffers en brancards aanboord heeft werd deze opgeroepen om te assisteren. De bemanning van de Adriaan Hendrik en de ERB verleenden eerste hulp en het slachtoffer werd overgenomen op de Adriaan Hendrik welke direct naar strand voer. Één vaartuig van de ERB nam het bootje op sleeptouw richting strand. De overige boten waren vanzelfsprekend doorgegaan met zoeken in verband met de vermissing van de andere duiker (een boei). Deze werd ook vrij snel gevonden. Na de oefening was er voor de ERB gelegenheid om even te kijken op en mee te varen met de Adriaan Hendrik. Al met al kijkt de ERB en de KNRM terug op een geslaagde oefening. Plaatje duiker