Relatief rustige eerste bewakingsmaand

Aan het einde van de eerste bewakingsmaand van het zomerseizoen kan de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) stellen dat het een rustige start heeft gehad. De ERB heeft in totaal 22 hulpverleningen uitgevoerd waarvan 4 spoedeisend. Al vanaf het laatste weekend van mei zijn de strandwachten van de ERB actief op strand aanwezig. In deze maand zijn 4 kinderen herenigt met de ouders en zijn 24 kwallenbeten behandeld. De zeeomstandigheden waren op 12 dagen gevaarlijker dan anders waardoor de gele vlag werd gehesen, ook heeft op twee dagen de rode vlag gehangen. Met name de afsluitende hulpverlening met betrekking tot de ampullenvondst heeft nog voor veel commotie in Noord-Holland gezorgd, op woensdagmiddag/-avond en donderdag zijn veel ERB-leden ingezet om te assisteren. Stand Egmond