Gezamenlijke zoekactie KNRM en reddingsbrigades

Afgelopen zaterdagmiddag (16/07) rond half drie zagen de strandwachten van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) vanaf de strandpost een omgeslagen catamaran tussen Egmond en Bergen, ook kwamen een aantal telefonisch meldingen binnen. Er werd besloten om de reddingboot Adriaan Hendrik van de KNRM station Egmond aan Zee te alarmeren. De Adriaan Hendrik voer snel na het alarm uit richting de catamaran. Tussentijds had ook de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen (VRB) de catamaran in de kijker en ging ter plaatse, hierop kwam de melding dat één catamaranzeiler overboord was geslagen. De hulpverlening werd opgeschaald: de VRB en de ERB maakten vaartuigen klaar om deel te nemen aan de zoekactie en de door het Kustwachtcentrum Den Helder waren eveneens de reddingboten van de KNRM Petten (Dolfijn) en Wijk aan Zee (Donateur) gealarmeerd, ook de traumahelikopter was aanvliegend. Na een korte tijd werd een noodsignaal waargenomen, deze bleek afkomstig te zijn van de bewuste zeiler. Een andere catamaran was als eerste te plaatse en heeft de onfortuinlijke zeiler aan boord genomen en op strand afgezet. Het slachtoffer is behandeld in een gereedstaande ambulance en mocht gelukkig na controle weer naar huis. De catamaran is onderwijl teruggezeild.

hulpdiensten ter plaatse