Egmondse Reddingsbrigade en KNRM ingezet voor drenkeling

De Egmondse Reddingsbrigade (ERB) is vrijdagmiddag (22/07) door de meldkamer Noord-Holland Noord gealarmeerd voor een onwelwording nabij de meetmast ten zuiden van Egmond Binnen. Na contact met de meldkamer zijn de strandwachten van de ERB zijn direct uitgerukt, ook was een ambulance aanrijdend. Toen de ERB-ers na een vijf minuten ter plaatse waren was het snel duidelijk dat de vrouw uit het water was gehaald en geen teken van leven gaf. De EHBO-ers van de ERB zijn direct begonnen met reanimatie en hebben dit aan de meldkamer doorgegeven. De meldkamer alarmeert hierop een tweede ambulance, de KHV van de Koniklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) en de traumahelikopter. Snel na de eerste start van de reanimatie gaf de vrouw tekenen van leven, maar was nog niet bij kennis. De ERB-ers gaven de vrouw extra beademing en zuurstof. De KHV van de KNRM heeft onderwijl het ambulancepersoneel opgehaald en de tweede ambulancebemanning werd door de terreinauto van de ERB over strand vervoerd. Toen het ambulancepersoneel ter plaatse was hebben zij het slachtoffer gestabiliseerd en hierop werd de vrouw klaar gemaakt voor transport. De KHV heeft onder begeleiding van de ERB-terreinauto het slachtoffer vervoerd naar de ambulance welke op de hoofdstrandafgang Egmond aan Zee gepositioneerd was. De ambulancedienst heeft de vrouw meegenomen naar het Medisch Centrum Alkmaar (MCA). De toestand van het slachtoffer is onbekend.