Openavond ERB een succes

De weersvoorspellingen waren slecht maar het feit was dat het een onvergetelijke zonnige en warme avond was: de open avond van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB). Circa 200 personen bezochten de ERB tussen 19.00 en 20.30 uur. Om 19.00 uur was het dan ook geopend, de gehele dag was de strandpost en het materieel klaargemaakt voor de open avond. Boten werden schoongemaakt en gereedgemaakt en ook het geluidsinstallatie werd opgesteld. Omstreeks 19.15 uur (iets eerder dan gepland RB) was de eerste demonstratie ingeleid door middel van een noodsignaal (rode rook en een rood ernstvuurwerk). De rubberboot was als eerste demonstratie ingezet. Daarna volgde een snelle reddingsdemonstratie van de waterscooter. Na deze twee demonstraties volgde een korte showdemonstratie waarna er wederom een drenkeling werd afgezet. Voor deze laatste drenkeling werd de redlijn gedemonstreerd. Drie leuke en interessante demonstraties welke enthousiast werden ontvangen door de aanwezigen. Na de demonstraties was de strandpost geopend voor nieuwsgierigen en het materieel stond tentoongesteld, ook waren de leden actief om uitleg te geven en eventuele vragen te beantwoorden. De ERB kijkt terug op een zeer geslaagde open avond! open avond