Einde rustig zomerseizoen

Nu de maand september is aangebroken is het eind van het zomerseizoen van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) dan ook echt een feit. Terugkijkend op afgelopen drie zomermaanden kan de ERB concluderen dat het een relatief rustige zomer is geweest. Naar aller waarschijnlijkheid heeft het slechte weer een grote rol gespeeld waardoor het zo rustig is gebleven. Tijdens de mindere dagen waren er weinig strandbezoekers en veel mooie stranddagen zijn er niet geweest. Ondanks dat het seizoen als ‘rustig’ is bestempeld is de ERB diverse keren een ingezet: 18x voor een levensbedreigende situatie en 81x voor overige hulpverleningen. Ook zijn er 59 personen op de strandpost voorzien van EHBO voor diverse verwondingen en 44 personen zijn behandeld voor kwallenbeten. In totaal zijn er 29 kinderen met hun ouders/begeleiders herenigd. Tijdens de 99 hulpverleningen is er door de ERB ook 34x samengewerkt met een andere hulpverleningsinstanties zoals KNRM, buurtbrigade, ambulancedienst, politie en brandweer. Naast de daadwerkelijke hulpverleningen heeft de ERB tijdens de zomer ook zeer veel  preventieve werkzaamheden uitgevoerd waaronder het waarschuwen van zwemmers/baders en het informeren van strandbezoekers. Ook is de ERB ingezet voor beveiliging van zeilwedstrijd “Rob Wijker Troffee”. Tijdens de zomermaanden heeft de gele vlag 34 en de rode vlag 12 dagen uitgehangen, deze aantallen kenmerken dan ook de weersomstandigheden van de zomer2011. Inaugustus is er een onderzoek geweest naar muistromingen, de ERB heeft hier enkel geassisteerd en geen actieve rol uitgevoerd maar kijkt wel met belangstelling uit naar de uitkomsten van dit onderzoek.

ERB-materieel met rolwolk