Man valt van paard

Na de actie van zondagmorgen zijn de vrijwilligers van de ERB voor de tweede keer gealarmeerd voor assistentie ambulancedienst. Dit keer was een onfortuinlijke paardrijder ter hoogte van de meteomast op strand Egmond Binnen van zijn paard gevallen. Wederom vertrekt de ERB met vier personen in de terreinauto richting het slachtoffer. In verband met de aard van het ongeval en de koude weersomstandigheden wordt de ERB verzocht om met spoed ter plaatse te gaan. Bij aankomst heeft de ERB twee leden afgezet om eerst hulp te verlenen en de terreinauto gaat weer richting Egmond aan Zee om de ambulancedienst op te halen. Doordat er meerdere materialen van en naar het slachtoffer gereden moest worden is ook het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Egmond aan Zee gealarmeerd om de ERB te assisteren. Eenmaal met de ambulancedienst ter plaatse gekomen is de man redelijk gestabiliseerd en meegenomen naar Egmond aan Zee. In het boothuis van de KNRM is het slachtoffer overgedragen aan de ambulance waarna de ambulance vertrekt richting het MCA.

man valt van paard