Gevonden surfuitrusting zorgt voor bezorgdheid

De Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en de KNRM station Egmond zijn zondagmiddag 11 december omstreeks kwart voor één gealarmeerd voor een gevonden surfuitrusting op het strand van Bergen aan Zee. Direct na het alarm rukten beide instanties met hoge spoed uit. De ERB is met de terreinauto ter plaatse gegaan en ook reddingboot Adriaan Hendrik en de Meun van de KNRM voeren uit, het kusthulpverleningvoertuig (khv) van de KNRM is na het lanceren van de Meun ook ter plaatse gegaan. Bij aankomst in Bergen werden direct twee golfsurfers een kleine honderd meter in zee gespot. De surfers kregen de commotie mee en kwamen naar strand zwemmen. Eenmaal op strand aangekomen werd bekend dat de aangetroffen spullen van de surfers waren. Hierop werd de actie afgeblazen en keerde iedereen huiswaarts.

terreinauto ERB gezamenlijk met politie op strand Bergen

KNRM-reddingboot Meun op zee