Afgelopen weekend twee keer alarm voor ERB

Afgelopen weekend is de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) twee keer gealarmeerd door de 1-1-2 meldkamer. Op zowel de zaterdag als zondag is de ERB ingezet om de ambulancedienst te assisteren in het Noord-Hollandse duingebied. Zaterdag gingen de alarmontvangers omstreeks 11.00 uur. Een meisje was van een paard gevallen in het duingebied tussen Egmond en Bergen. De terreinauto van de ERB ging ter plaatse maar werd op een gegeven moment beperkt in verdere voortgang. De ambulancedienst ontfermde zich over het slachtoffer en is na controle naar het ziekenhuis (MCA) in Alkmaar gebracht. In verband met de afwezigheid van de Schoorlse Reddingsbrigade, is zondagmorgen de ERB omstreeks half tien voor de tweede keer dit weekend gealarmeerd. Ditmaal betrof het een gevallen mountainbiker op het mountainbikeparcours in Schoorl. De ERB vertrok met spoed richting Schoorl maar nog voordat de ERB in Bergen was meldde de ambulancedienst dat zij zelf bij het slachtoffer konden komen en dat de inzet van de ERB niet meer noodzakelijk was. De ERB keerde hierop retour Egmond.

terreinauto ERB in modderig terrein