Drukke dagen tijdens sportweekend

De Egmondse Reddingsbrigade (ERB) is zaterdag 7 en zondag 8 januari actief ingezet tijdens de sportevenementen “ATB-race Egmond – Pier – Egmond” en de “Egmond Halve Marathon”. Gezamenlijk met reddingsbrigade Castricum, reddingsbrigade Schoorl, bijstandseenheid Reddingsbrigade Nederland en KNRM kusthulpverleningvoertuig was de ERB verantwoordelijk voor vervoer van eventuele slachtoffers over strand en in het duingebied. De voertuigen en de expertise welke de reddingsbrigaden en KNRM hebben zijn uitermate geschikt om zo te assisteren tijdens afgelopen sportweekend. Ook werd de verbindingswagen van Reddingsbrigade Nederland ingezet om de EHBO-inzetten van de reddingseenheden en Rode Kruis te coördineren. Op de zaterdag stond Egmond in het teken van mountainbikerace “ATB-race Egmond – Pier – Egmond”. Circa 3.700 deelnemers waren om 9.30 uur gestart voor de36 kilometerlange wedstrijd. De reddingseenheden waren enkele keren ingezet voor kleine ongevallen, onwelwordingen en andere medische klachten. Zondag werd voor de 40ste keer de “Egmond Halve Marathon” gelopen. Dik 12.500 mensen op het parcours en minstens het dubbele aan toeschouwers zorgde voor veel reuring in het dorp. Ook op deze dag zijn de reddingseenheden druk geweest om uitgevallen hardlopers te voorzien van medische assistentie. Al met al twee drukke dagen en goede samenwerking tussen de reddingsbrigaden, KNRM, Rode Kruis en overige ingezette organisaties. inzet ERB tijdens ATB-race Egmond-Pier-Egmond

inzet ERB Egmond Halve Marathon