ERB ook actief tijdens Wandelweekend

Nadat twee weken geleden het sportweekend afgesloten was stond Egmond het weekend van 21 en 22 januari in het teken van de wandeltochten over het strand en door het duingebied. Gezamenlijk met reddingsbrigade Bergen, reddingsbrigade Castricum en kusthulpverleningsvoertuig (khv) van de KNRM was de ERB in touw. Zaterdag was de wandelroute zuidwaarts, de route van de Halve Marathon Egmond. De Nordic-walkers liepen de Noordroute richting Bergen aan Zee. De dag ging gepaard met  goede weersomstandigheden met heel af en toe wat ‘natte wind’. De EHBO-organisatie is enkele keren ingezet voor veelal kleine verwondingen/ongevallen. De ERB is enkel preventief ingezet geweest. Zondag waren de routes omgedraaid ten opzichte van de zaterdag. Deze dag was qua weer minder dan de zaterdag maar dat konden de fanatieke lopers niet deren. Wederom heeft de EHBO-organisatie enkele malen eerste hulp moeten verlenen. De ERB is tweemaal ingezet: de eerste keer was een onwel geworden dame en een vrouwelijke deelnemer met hyperventilatie.

inzet ERB tijdens wandelmarathon Egmond