ERB-inzet bij halve marathon Schoorl

Zondag 12 februari is de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) actief bezig geweest met de assistentie van de halve marathon “Groet uit Schoorl Run” in Schoorl. De EHBO-organisatie in de handen van het Rode Kruis heeft de ERB gevraagd om in het duingebied te bijstaan. Gezamenlijk met reddingsbrigade Schoorl en Bergen was de ERB rond negen uur paraat en werd een briefing gegeven. De hardloopdag welke bestaat uit diverse afstanden duurde van 10.30 tot circa 16.00 uur. De route ging door het dorp en ging ook een groot gedeelte door de Schoorlse Duinen. De ERB is enkele keren ingezet in het sneeuwwitte en bijna sprookjesachtige duingebied.

ERB-inzet bij Groet uit Schoorl Run

Noemenswaardig was de inzet voor een onwelwording op het parcours. Gezamenlijk met EHBO-ers van het Rode Kruis, Reddingsbrigade Schoorl en de ERB was het slachtoffer snel voorzien van hulp en is na een korte behandeling vervoerd naar een ambulance.