Storing P2000 afgelopen nacht

Velen van jullie (zo niet iedereen) zijn vannacht waarschijnlijk wakker geworden van de pager die afging zonder een bericht. Deze alarmering ontstond omdat er een storing in het P2000-netwerk was waardoor de pager een signaal geeft dat er geen ontvangst meer is. Op zich is dat prima maar minder leuk is dat de pager dat signaal blijft herhalen totdat er weer ontvangst is. Deze storing duurde ruim een kwartier en de kans bestaat dat velen van jullie de pager hebben uitgezet. Om 06:09 uur is er echter een extra proefalarm verzonden met de mededeling dat alles weer werkte maar als je pager uit stond heb je dat waarschijnlijk niet gehoord. In principe is het zo dat als er een P2000-storing is en er zou een werkelijk incident zijn, er wordt gealarmeerd via de communicator ofwel via de mobiele telefoon. Voor de ERB geldt dat in dat geval de kaderleden worden gealarmeerd.