Gevonden Kiteboard zorgt voor onrust

Dinsdagavond (15-5-12), tijdens het invaren van de nieuwe waterscooter van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB)  werd een kitesurfer in de problemen opgemerkt bij het begin van kampeervereniging van Speijk, aan de zuidzijde van Egmond De terreinauto van de ERB en waterscooter zijn direct ter plaatse gegaan. Bij aankomst was de onfortuinlijke kiter reeds veilig aan de wal. En kon het invaren worden voortgezet. Kort hierop ontvangt de ERB een melding via de Douane,deze melding betreft een gevonden kiteboard aan noordzijde Egmond. Hierop werd meteen actie ondernomen en de ERB is direct ter plaatse gegaan. Omdat het een serieuze melding betrof en het board niet lang in zee had gelegen werd er direct contact opgenomen met de Kustwacht. Reddingsboot Adriaan Hendrik welke uit was voor oefening is hierop ook ter plaatse gegaan en heeft de branding tussen Egmond en Schoorl afgezocht! De terreinauto van de ERB en de KHV (kusthulpverleningsvoertuig)  van de KNRM hebben de geopende strandpaviljoens uitgevraagd, passanten aangesproken en nog aanwezige kiters benaderd maar uit niets bleek een vermissing. Aangezien de Adriaan Hendrik ook niets had aangetroffen heeft de Kustwacht de actie beëindigd.