Landelijke meldingsclassificaties

Standaard meldingsclassificaties (of incidenttyperingen) zorgen voor een eenduidig multidisciplinair begrippenkader voor de meldkamers zodat een uitwisseling van informatie over incidenten op basis van een landelijke standaard kan plaatsvinden. Het wordt als een belangrijke voorwaarde beschouwd voor de samenvoeging van meldkamers en het zal de kwaliteit van de multidisciplinaire managementinformatie, het uitwisselen van personeel en de samenwerking bevorderen.

LMC

In de nacht van 11 op 12 juni worden de landelijke meldingsclassificaties ingevoerd binnen de Gemeenschappelijke Meldkamer NHN. Deze werkzaamheden hebben impact naar de hulpdiensten. Wat die impact precies inhoud is te lezen in de bijgevoegde flyer (KLIK HIER). Mochten er nog vragen zijn: strandzaken@reddingsbrigade.info.