Egmondse Reddingsbrigade Ingezet in Castricum

Vrijdag 22 Juni – Omstreeks 14:45 wordt KNRM Egmond gealarmeerd door kustwacht centrum Den Helder voor een incident in Castricum. Na snel contact tussen de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) wordt besloten dat de terreinauto van Egmond ook dient te worden ingezet. Meteen gaat de strandwacht over tot actie en vertrekt met de terreinauto Egmond 1.10 richting het strand bij Castricum. Het blijkt te gaan om een gestrand jachtje bij Castricum met 2 opvarenden. Eenmaal aangekomen in Castricum blijkt dat de 2 opvarenden al reeds op de kant zijn. De Castricum 1.10 is dan al reeds ter plaatse. 1 van de opvarenden maakt het redelijk. De andere heeft duidelijk last van onderkoelingsverschijnselen. Ter assistentie van de Castricum 1.10 levert de terreinauto van Egmond een EHBO’er. Na vervoer naar de strandopgang in Castricum levert de Egmond 1.10 ook nog het zuurstof wat gebruikt is bij het slachtoffer. Na het overdragen van het slachtoffer aan de ambulance keert de Egmond 1.10 terug naar het strand van Egmond.   [nggallery id=21]