Meldingen van dode (en levende) bruinvissen en andere walvisachtigen

Naturalis houd in Leiden de nationale strandingsdatabase bij van walvissen en dolfijnen, in opdracht van het Ministerie van Landbouw. Daaronder vallen onder andere bruinvissen. Zij proberen zo volledig mogelijk te zijn en willen daarom graag alle meldingen van dode (en levende) bruinvissen en andere walvisachtigen ontvangen. Meldingen kunnen gedaan worden via de website www.walvisstrandingen.nl. Ook kunnen er op deze site eerdere registraties geraadpleegd worden. Een tijd geleden is er vanuit het Ministerie van Landbouw een brief gestuurd aan alle kustgemeentes met het verzoek dieren te melden. Bij deze willen wij ook onze strandwachten hierover inlichten. Download hier de brief van het Ministerie van Landbouw (pdf). Het bijbehorende protocol zal worden aangepast en vul natuurlijk ook bij strandingen een hulpverleningsrapport in.