Egmondse Reddingsbrigade ingezet bij drenkeling

Donderdag avond 12/07 om 18:12 is de Egmondse Reddingsbrigade(ERB) ingezet voor een drenkeling. De drenkeling ging ondanks de gehesen rode vlag, welke verboden te zwemmen aangeeft, de zee in. De dienstdoende strandwacht zag een persoon die moeite had met terug komen ten zuiden van de hoofdstrandafgang de Werf. Hierop heeft de strandwacht direct actie ondernomen en is met de terreinauto richting de positie van het slachtoffer gegaan. Er werd geconstateerd dat de man niet zelfstandig terug kon komen naar het strand, zodoende zijn er 2 leden van de ERB te water gegaan. Deze zijn naar de man toe gezwommen en hebben geprobeerd de man terug naar de kant te zwemmen. Omdat dit niet lukte heeft de strandwacht de alarmploeg gealarmeerd. Na het arriveren van enkele leden van de alarmploeg is ook de waterscooter van de Egmondse Reddingsbrigade gelanceerd. De waterscooter is direct naar het slachtoffer gegaan en heeft deze over gepakt. Het slachtoffer is naar de kant gebracht en over gedragen aan de terreinauto, die de drenkeling meteen naar de strandpost heeft vervoerd. Op de strandpost is eerste hulp aan de drenkeling verleend, hierna is drenkeling naar de gereedstaande ambulance vervoerd. Na een controle van ongeveer 20 minuten kon de drenkeling zelf naar huis. Al met al kan geconcludeerd worden dat de drenkeling door het oog van de naald is gekropen.

Foto: Kees Zwaan