Bezoek meldkamer NHN (AC)

In overleg met de meldkamer Noord-Holland Noord is het mogelijk om als ERB bij hen op bezoek te komen. Een kijkje in de keuken van de 1-1-2-centrale in Alkmaar, welke alle meldingen (zoals brandweer, ambulances, politie, reddingsbrigade/KNRM) behandeld en aanstuurt in Noord-Holland.

meldkamer NHN

Met name voor de (aspirant)strandwachten is dit een zeer leerzame mogelijkheid omdat wij als ERB vaak te maken hebben met de meldkamer (ook wel AC genoemd). Zo kunnen wij begrijpen wat er aan de ‘andere kant van de lijn’ gebeurt en natuurlijk kunnen we vragen stellen. Er zijn verschillende mogelijkheden maar per mogelijkheid is het aantal beperkt, maximaal 8 per keer. De avonden duren van 19.00 tot circa 20.30 uur. De mogelijkheden:
  • Dinsdag 17 juli (aanstaande dinsdag)
  • Donderdag 26 juli
  • Dinsdag 31 juli
  • Donderdag 9 augustus
  • Dinsdag 14 augustus
  • Donderdag 16 augustus
  • Donderdag 23 augustus
Stuur een mail naar strandzaken@reddingsbrigade.info met daarin vermeld je voorkeur. Wanneer je je opgeeft is dat nog geen definitieve deelname. De reacties worden verzameld en nadat alle aanmeldingen zijn binnengekomen zal een rooster met exacte tijden en overige gegevens worden verstuurd (per mail). Vervoer wordt in overleg geregeld. Geef je snel op: strandzaken@reddingsbrigade.info