Kinderfeest eindigt bijna in ramp

Zaterdag avond 14-07 is tijdens een kinderfeest een groep van 12 zwemmers in problemen geraakt. De zwemmers zijn terecht gekomen in een zogenaamde mui. Tijdens de actie is door verschillende instanties samengewerkt en dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er geen verdere problemen ontstonden. Om 19:13 wordt de eerste alarmering gegeven aan de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en het KNRM station Egmond aan Zee. De melding betreft een groep drenkelingen ter hoogte van strandpaviljoen de Schelp. Direct wordt er door gasten van het strandpaviljoen gereageerd, deze zijn met een redlijn te water gegaan.  Ondertussen waren 5 kinderen op eigen kracht de zee uitgekomen, de overige 7 dienden nog te worden gered. Enkele minuten na alarmering arriveren de Egmondse Reddingsbrigade en KNRM tegelijkertijd ter plaatse . De ERB lanceert de waterscooter en de KNRM reddingsboot De Meun. Terwijl door omstanders met de redlijn de eerste 4 drenkelingen naar de kant worden gebracht, weet de waterscooter van de ERB 2 drenkelingen aan boord te helpen. Reddingsboot de Meun kan het laatste slachtoffer aan boord helpen. Na de redding van de 7 drenkelingen wordt besloten dat de kinderen worden overgebracht naar het boothuis van de KNRM waar verdere medische hulp kan worden gegeven. Na onderzoek worden 2 kinderen overgebracht naar het MCA ter observatie. Deze dag heeft de gehele dag de gele vlag gehangen, wat inhoud dat zwemmen gevaarlijk is. Bij de actie waren verschillende hulpverleningsinstanties betrokken. De samenwerking kan als uitstekend worden omschreven.

Foto: Kees Zwaan