Vermissing van kleinkind leidt tot zoekactie

Omstreeks 16:50 wordt de Egmondse Reddingsbrigade gebeld door een oma wiens 3,5 jaar oude kleinkind vermist is. De vrouw heeft het meisje voor het laatst gezien in het swintje nabij strandpaviljoen de tropen. Meteen wordt er een grootscheepse zoekactie opgezet waarbij vanuit de Egmondse Reddingsbrigade 2 boten, een waterscooter, enkele looppatrouilles en de terreinauto worden ingezet. Ook wordt direct via het kustwacht centrum de KNRM van station Egmond aan Zee ingezet. Reddingsboot Adriaan Hendrik wordt dan ook direct gelanceerd en leidt de zoekactie op het water. Het kusthulpverleningsvoertuig en de terreinauto beginnen dan ook de zoekactie op het land. Daarnaast wordt ook de SAR helikopter ingezet die ook enkele zoekslagen over het swintje maakt De varende eenheden maken enkele zoekslagen waarna om 17:25 het sein wordt gegeven dat het meisje gevonden is.  Hierop keren zowel de Egmondse Reddingsbrigade als de KNRM terug naar het strand. Maar eens te meer blijkt dat kinderen zo vermist zijn. Laat dit niet gebeuren.   [nggallery id=22]