Egmondse Reddingsbrigade voert geslaagde reanimatie uit

Op vrijdag middag 27/07 is de Egmondse Reddingsbrigade betrokken geweest bij een geslaagde reanimatie. Een 20 jarig meisje wat in zee bewusteloos is geraakt is na de reanimatie vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Omstreeks 15:00 wordt de strandwacht van de Egmondse Reddingsbrigade aangesproken door een strandbezoeker die een bewusteloos meisje aantreft in de zee te zuiden van de strandpost van de Egmondse Reddingsbrigade. Er word direct gereageerd en de terreinauto gaat direct ter plaatse. Het meisje is op dat moment redelijk aanspreekbaar en wordt meteen in de auto gezet, vanwege onderkoelinggevaar worden er meteen onderkoelingdekens bij het meisje aangebracht.  Het meisje geeft aan dat zij tijdens het zwemmen kramp kreeg en daar door bewusteloos is geraakt. Gedurende de rit verslechterd de toestand van het meisje. Zij verliest haar bewustzijn af en toe en reageert slecht. Wanneer de terreinauto  op hoofdstrandafgang de Werf arriveert geeft het meisje helemaal geen reactie meer en zodoende word besloten de AED aan te sluiten. De AED adviseert geen schok waarna een reanimatie word gestart. Na 2 reanimatiecyclussen  geeft het meisje een reactie. Ondertussen arriveren de motor ambulance en de ambulance, deze nemen het meisje over voor verder onderzoek.