Let op levensgevaarlijke muistromen!

Op woensdag 8 augustus 2012 zijn zo’n 20 personen in een levensbedreigende situatie uit deze muien gehaald. Let de aankomende dagen op het strand van Egmond goed op de waarschuwingen van de Egmondse Reddingsbrigade.  Deze waarschuwingen gaan vooral over sterke muistromen die het strand van Egmond teisteren. De muien zijn aangegeven door waarschuwingsborden. Ontwijk deze plekken dan ook om te zwemmen. Een mui is een dieper gedeelte dwars op de kustlijn tussen twee zandbanken in. Het water tussen het strand en de zandbanken in (zwin genoemd) stroomt bij opkomend water (van laagwater naar hoogwater, dan wordt het vloed) en zakkend water (van hoog naar laag water, dan wordt het eb) richting deze diepere gedeeltes. Hierdoor ontstaat een krachtige stroming richting zee.  
mui