GROTE ZOEKACTIE NAAR VERMISTE ZWEMMER IN EGMOND

Op woensdag middag 22/08 is de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd voor een drenkeling voor de kust. Er wordt ruim 3 uur gezocht door de Egmondse Reddingsbrigade, KNRM en kustwacht. Om 10 voor 1 wordt de strandwacht van de Egmondse Reddingsbrigade door een strandbezoeker aangesproken wie een zwemmer ver in zee ziet liggen in de mui even te noorden van de strandpost. Andere strandbezoekers merken de zwemmer ook op die zwaait. Hierop wordt alarmploeg van de Egmondse Reddingsbrigade en de Reddingsboot Adriaan Hendrik gealarmeerd.  Ondertussen wordt ook de eerste boot van de Egmondse Reddingsbrigade gelanceerd en maakt de eerste zoekslagen. Enkele minuten later arriveert de Adriaan Hendrik op het water en maakt ook de eerste zoekslagen. Na het arriveren van de Alarmploeg worden de overige boten en waterscooter van de Egmondse Reddingsbrigade gelanceerd en voegen zich bij de zoekende eenheden. Vanuit het kustwachtcentrum worden ook de reddingsboten van Wijk aan Zee en Petten gealarmeerd. Er wordt 3 uur gezocht door de verschillende eenheden die ook nog ondersteuning hebben gehad van de AB-412 SAR Helikopter en een Dornier Vliegtuig van de kustwacht. Op het strand zoeken de Terreinauto en de kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM de kust van Egmond af. Na die 3 uur wordt de zoekactie afgeblazen, helaas is er niks gevonden. Ingezette instanties
    • Egmondse Reddingsbrigade 1 Waterscooter, 3 snelle Boten, terreinauto
    • KNRM Reddingsboten, Adriaan Hendrik, Meun, Dolfijn, Donateur. Kusthulpverleningsvoertuigen, Egmond en Wijk aan Zee
    • Kustwacht AB 412 SAR Helicopter
Film: Lucas Hazes, MGK Producties [nggallery id=24]