Verantwoordelijkheden en meer…

Het bewakingsseizoen mag dan bijna achter de rug zijn (nog anderhalve week strandpostbezetting), dit betekent niet dat de teugels gevierd kunnen worden. Tijdens de strandwachtbijeenkomsten worden heldere (werk)afspraken met alle strandwachten gemaakt en dienen ook correct opgevolgd te worden. De afspraken zijn altijd terug te lezen op het prikbord van de strandpost, de mappen in de communicatieruimte en natuurlijk op onze webpagina (ledengedeelte). Het opruimen van ERB spullen na gebruik, of zelfs privé-eigendommen, laat momenteel te wensen over. Met name na trainingsavonden worden bijvoorbeeld pakken, wetsuits, inventaris van boten niet correct teruggehangen. Voor wetsuits geldt dat deze ALTIJD in een “uitrukgereed” situatie worden opgehangen aan een haak in de natte ruimte. Dit betekent: niet binnenstebuiten! Tevens dient de strandpost netjes en geveegd achter te worden gelaten. Het is de verantwoordelijkheid van ALLE leden dat de afspraken hierover correct worden opgevolgd, en niet alleen op het bordje van de strandwacht komt te liggen. We gaan er dan ook van uit dat de komende periode de leden hier hun medewerking aan verlenen. Momenteel hebben we weer te maken met gevaarlijke (mui)stromingen. De strandwacht zal hier zijn/haar handen aan vol hebben. Gezien de weersvoorspelling voor de komende dagen zal er geen verbetering optreden. Assistentie van leden is derhalve gewenst voor onze preventieve taak. Voor volgende week zijn we enkele dagen nog dringend op zoek naar een 1e strandwacht/chauffeur. Meld je aan bij strandzaken@reddingsbrigade.info wanneer je beschikbaar bent. De ERB is deze week weer in het nieuws: lees het Contact met de Egmonden en check onze website over de reddingsactie van vanmiddag. Aanstaande zaterdag is ons strandfeest; “Costa del Derp”. Zie ook de eerder gestuurde reminder van de organisatie. Zij hopen op een grote opkomst.