Egmondse Reddingsbrigade assisteert bij reanimatie in Bergen aan Zee

Op zaterdagmiddag 29 september wordt de alarmploeg van de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd voor een reanimatie op het strand bij Bergen aan Zee. De EHBO’ers van de Egmondse Reddingsbrigade hebben samen met omstanders eerste hulp verleend aan het slachtoffer, waar na het ambulance personeel dit heeft voortgezet. Direct na de alarmering vertrekt de terreinwagen van de Egmondse Reddingsbrigade met 5 EHBO’ers naar het strand bij Bergen aan Zee.  Wanneer de terreinwagen ter plaatse is zijn al enkele omstanders met de reanimatie begonnen. De EHBO’ers sluiten de AED en het zuurstof bij het slachtoffer aan, en assisteren bij de reanimatie. Ondertussen wordt door de Politie en enkele omstanders met terreinwagens het al gearriveerde ambulance personeel op bij de hoofdstrandafgang van Bergen aan Zee. Na een verdere reanimatie en controle door het ambulance personeel wordt besloten het slachtoffer te vervoeren met de terreinwagen naar de hoofdstrandafgang van Bergen aan Zee. Het slachtoffer wordt onder prio 1 vervoerd naar het MCA te Alkmaar. Hierop keert ook de terreinwagen van de Egmondse Reddingsbrigade terug naar de uitrukloods in Egmond. De situatie van het slachtoffer is vooralsnog onbekend.