Grootscheepse zoekactie naar vermiste persoon

Egmond aan Zee, 23 september 2012 Omstreeks 11.00u krijgt de bemanning van KNRM station Egmond aan Zee alarm voor een zwemmer in problemen/vermist. Het Kustwachtcentrum te  Den Helder heeft via de meldkamer Noord Holland Noord de melding gekregen dat er sinds zaterdagavond een persoon word vermist. Na het aantreffen van kleding met afscheidsbrief thv van strandpaal 43 wordt de Kustwacht verzocht of ook op zee gezocht kon worden. Hierop alarmeert het Kustwachtcentrum de KNRM stations Egmond aan Zee, Wijk aan Zee en IJmuiden evenals de strand reddingbrigades van Egmond aan Zee, Castricum & IJmuiden. Langs het strand wordt er gezocht door de beide kusthulpverleningsvoertuigen (khv’s) van de KNRM (Egmond en Wijk aan Zee) en twee terreinwagens van de Egmondse en Castricumse reddingsbrigade, tevens is er een politie-heli in de lucht die ook een deel van het achterliggende duingebied voor zijn rekening neemt. Het KWC benoemd de Adriaan Hendrik als On Scene Coordinator. Door het KWC is een zoekgebied berekend tussen Castricum en de Noorderpier van IJmuiden. Met 4 KNRM reddingboten : Adriaan Hendrik, Meun, Donateur & Koos van Messel en twee reddingsbrigadeboten van Casticum en Egmond en het Kustwachtvaartuig Visarend wordt het zoekgebied afgezocht. Gezien de lange tijd terug waarbij het persoon vermoedelijk te water is gegaan lijkt het onwaarschijnlijk dat het persoon nog in leven is. Eigenlijk is het zoeken naar een stoffelijk overschot. De zeegang is minimaal waardoor er wel goed gezocht kan worden. Maar desondanks wordt er niets gevonden. Na ruim 4 uur is het zoekgebied nagenoeg geheel afgezocht. Rond 14.45 uur is de zoekactie op zee beëindigd, de persoon is niet gevonden. Verslag: Dirk Sander, KNRM