BELANGRIJK: operationeel nieuws Toyota

Wijziging C2000 (30/11)

Aanstaande vrijdag (30 november) wordt de huidige C2000-mobilofoon en portofoon omgezet naar de Toyota. Dat betekend dat de huidige C2000-communicatiemiddelen in de Landrover vanaf dan niet meer gebruikt kunnen worden. Bij een uitruk in deze tussenfase tot aan operationele overdracht op 22 december zal er qua C2000 gecommuniceerd worden door middel van een C2000-portofoon welke beschikbaar is in de Landrover. Gebruik is idem als normaal.
Belangrijkste functies:
 • Gespreksaanvraag via zijknopjes op de portofoon en/of microfoon.
 • Statussen via lang indrukken numerieke toetsen en/of via het menu.
 • Switch RMG-kanalen via draaiknop.
 

Trainersopleiding (01/12)

Komende zaterdag (1 december) krijgen de ERB-chauffeurtrainers een training van een vertegenwoordiger van Land Cruiser Club Nederland. In de week erna worden de laatste aanpassingen gedaan aan het theorie- en praktijkgedeelte voor de ERB-chauffeurs.
Trainers:
 • Danny Kemps, 06 11 42 09 60.
 • Dirk Sander, 06 21 85 50 01.
 • Jasper Corts, 06 52 28 44 85.
 • Jens Kager, 06 25 08 85 55.
 • Marc van Duin, 06 13 08 01 00.
 • Sander Zwart, 06 55 76 15 06.
 

Chauffeuropleiding Toyota (week 50 en 51)

In week 50 en 51 worden alle alarmploegleden getraind om op de Toyota te rijden. De techniek van de Toyota is anders dan de Landrover en ook verschillend ten opzichte van de vorige Toyota. Een stukje theorie en bijbehorende praktijk is essentieel voor de ERB-chauffeurs. De trainingen starten om 19.30 uur en zijn omstreeks 21.00 uur afgelopen.

Trainingsplanning:

 • Maandag 10 december door Jens Kager:
  • Alex Biesboer, Mario Dekker en Wendy van Duin.
 • Dinsdag 11 december door Danny Kemps:
  • John Geel, René Groen en Ilona Kriele.
 • Woensdag 12 december door Jasper Corts:
  • Edwin de Groot, Erik Röpke en Mark Röpke.
 • Donderdag 13 december door Marc van Duin:
  • Rick van Vemde, Jeroen Visser en Werner Visser.
 • Vrijdag 14 december door Sander Zwart:
  • Sandro Vitali, Engel Wijker en Olaf Wijker.
 • Maandag 17 december door Dirk Sander:
  • Sven Wijker, Ron Zentveld en Stephen Zwenger.
Indien gewenst is onderling ruilen mogelijk, graag doorgeven via materiaal@reddingsbrigade.info en bij voorkeur ook de desbetreffende trainers inlichten (zie hierboven). Op zaterdag 15 december is ook een mogelijkheid om extra training bij daglicht te volgen. Na deze trainingsperiode is ook aanvullende training mogelijk. Neem voor extra trainingen contact op met Dirk Sander via  materiaal@reddingsbrigade.info of 06 21 85 50 01.  

Indiensttreding Toyota (22/12)

Zaterdag 22 december hebben alle alarmploegleden training gehad met de Toyota en vanaf deze dag zal de Toyota dan ook het operationele voertuig worden. De Toyota wordt vanaf die dag in de ERB-loods gestald en daarna zal de Landrover niet meer gebruikt worden. In de periode voor 22 december zal de Toyota niet worden ingezet (ook niet voor chauffeurs welke de training reeds hebben gevolgd). De Toyota staat tijdens de trainingsperiode in de ERB-kazerne gestald. Wees er van bewust dat je na 22 december uitrukt met de Toyota en dat alles voor iedere ERB-er nieuw is. Neem weloverwogen beslissingen, help elkaar en vul elkaar aan bij inzetten.     Voor technische en opleidingsvragen kan je contact opnemen met Dirk Sander via materiaal@reddingsbrigade.info of 06 21 85 50 01. Voor operationele vragen kan je contact opnemen met Ron Zentveld via strandzaken@reddingsbrigade.info of 06 43 00 96 80.