Nieuwsbrief december 2012

Zwembadlessen in de Beeck.

Donderdag 13 december is de laatste zwemavond van dit jaar in zwembad de Beeck. Op donderdag 10 januari 2013 beginnen de lessen weer. Uiteraard gaan we door met het conditiezwemmen voor de “oudere” leden vanaf 20.00 uur. Alle leden zijn van harte welkom. Naast het op peil houden van de conditie is het vooral een contactavond. De bus vertrekt om 19.25 uur vanaf de bushalte bij Rondo in de Voorstraat.  

Ingebruikname nieuw terreinvoertuig.

Ons nieuwe terreinvoertuig, de Toyota Landcruiser, is zo goed als gereed. Het eindresultaat mag er zijn! Noemenswaardige nieuwe zaken zijn bijvoorbeeld de brancard, nieuwe communicatie apparatuur inclusief statusbox C2000, LED verlichting buitenom, en vele opbergmogelijkheden. Zaterdag 1 december hebben de 6 ERB trainers hun train-de-trainercursus afgerond en is inmiddels een begin gemaakt met het opleidingstraject van de huidige chauffeurs, waarbij in eerste instantie de alarmploegleden opgeleid worden. De techniek van de Toyota is anders dan de Landrover, maar ook verschillend ten opzichte van de vorige Toyota. Een theoretische en bijbehorende praktische opleiding is essentieel voor de ERB chauffeurs. Feestelijke ingebruikname nieuw terreinvoertuig. Vanaf zondag 23 december is de nieuwe Toyota officieel ons operationele voertuig. Dat moment willen we een feestelijk tintje geven. Alle leden zijn van harte welkom om dit moment bij te wonen. Plaats: ERB kazerne aan de Schipper van der Plasstraat, aanvang 16.00 uur.  

Redlijn 2012-4.

De nieuwe Redlijn welke recent is verschenen is nu ook digitaal beschikbaar op de ledensite.  

Bezoek de website en ledenpagina.

Bezoek regelmatig de ERB website! Actuele informatie omtrent reddingsacties en andere algemene informatie is hier op terug te vinden. Controleer ook periodiek de ledensite voor de laatste ledeninformatie, agenda en notulen etc. Gebruikersnaam: ERB Wachtwoord: ERB  

Aanpassing huishoudelijk reglement.

Op de ledenpagina van de website is de laatste versie van het huishoudelijk reglement, editie december 2012, beschikbaar. Belangrijkste toevoeging is de omgang met social media en het maken van foto of filmopnames. Tevens is er een aanpassing gedaan in het hoofdstuk opleidingen met  betrekking tot een verandering van de commissie opleidingen en de nieuwe opleidingsstructuur. Daarnaast zijn de toelatingseisen voor de opleiding ERB chauffeur aangepast.  

Social media.

Volg de ERB op twitter: RB_Egmond. Hier worden korte berichten geplaatst betreffende hulpverleningen, maar ook nuttige ledeninformatie.  

Nieuwjaarsreceptie ERB 85 jaar.

Op zondag 6 januari 2013 wordt de nieuwjaarsreceptie van de ERB gehouden. Deze is zoals inmiddels gebruikelijk in onze eigen kazerne aan de Schipper van der Plasstraat. Aanvang 16.00 uur. Omdat de ERB in 2013 al weer 85 jaar bestaat zal de receptie in het teken staan van dit jubileum. Alle leden zullen nog een uitnodiging per post ontvangen.