OFFICIELE INGEBRUIKNAME NIEUW TERREINVOERTUIG

In een eerdere nieuwsbrief hebben we de leden al geïnformeerd over de overdracht en ingebruikname van ons nieuwe terreinvoertuig, de Toyota Landcruiser op zondag 23 december. Op zaterdag 22 december zal de Landrover na ons 9 jaar goed bevallen te zijn, buiten dienst gesteld worden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de Landrover z’n laatste klus gehad op zondag 16 december in het duingebied op ’t Woud, waar een meisje van haar paard was gevallen en met rugletsel is vervoerd. Dat betekent ook dat vanaf 22 december opvolging na een alarmering met de Toyota gebeurd. Inmiddels zijn de leden van de alarmploeg opgeleid om de Toyota de besturen en alle nieuwe apparatuur te kunnen bedienen. De eerste ervaringen zijn heel positief. De auto is geleverd door All American Import uit Kaatsheuvel. De elektrische installaties zijn geleverd door Electrostart uit Broek op Langedijk en is de inrichting gebouwd door BIA (Martin Schilder) uit Alkmaar. Alle apparatuur is nieuw (mobilofoons, analoog en C2000, brancard, Optische en Geluidsignalen etc.) Alleen de portofoons, en eerste hulpkoffers worden overgezet uit de Landrover. We kunnen trots zijn op de auto zoals deze er nu staat. Natuurlijk kon dit niet zonder de inspanning van de werkgroep (leden van de ERB en RB Bergen). Alle werkgroepleden alvast bedankt. Op zondag 23 december zal de Toyota Landcruiser “in dienst treden”. We hebben gemeend dit een officieel tintje te geven. Alle leden zijn daarom van harte welkom op 23 december vanaf 15.30 uur in de ERB kazerne aan de Schipper van der Plasstraat te Egmond aan Zee (in de vorige nieuwsbrief staat 16.00 uur vermeld). Omstreeks 16.00 uur zal burgemeester Hetty Hafkamp het voertuig aan ons overdragen. Zoals het er nu naar uit ziet zal ook het nieuwe voertuig van RB Bergen aanwezig zijn. Er zal ook de nodige aandracht van de pers zijn. Op zaterdag 22 december vanaf 10.00 uur zullen we de kazerne voor de feestelijkheden klaar gaan maken. Hiervoor kunnen we uiteraard hulp van de leden gebruiken (Indien je alleen ’s middags kan is het ook goed). Namens het bestuur, René Groen