Denk na bij een winterse inzet

In verband met de winterse omstandigheden is het raadzaam om doordacht op pad te gaan bij een eventuele alarmering. In het duingebied zijn geen maatregelen getroffen tegen gladheid (het is dus overal spekglad, op de wegen maar ook de duinen zelf) en ook voor onze eigen inzet kunnen we op voorhand maatregelen treffen. Neem geschikt materieel mee (bijvoorbeeld de bergingsbrancard en touwen) en voldoende maatregelen voor jezelf (zoals dikke onderkleding, winter-uitrukjas en laarzen). De bergingsbrancard is beschikbaar in de loods en dient in de terreinauto vervoerd te worden. Let op: ga niet zelf proberen om een slachtoffer in de bergingsbrancard te leggen, doe dit in overleg met de ambulancedienst. Bij inzetten in duingebied zoals slee-ongevallen of andere inzetten is het te overwegen om ook direct de KHV van de KNRM of een ander 4×4-voertuig te laten alarmeren voor assistentie. Houd voor de rest de normale procedures en protocollen aan.