Egmondse Reddingsbrigade assisteert bij een reanimatie

Op zondag middag 3 februari wordt de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd door meldkamer Alkmaar voor een reanimatie bij restaurant de Zilte Zoen in Egmond aan Zee. Naast de Egmondse Reddingsbrigade zijn ook een aantal vrijwilligers via het Burger AED systeem opgeroepen. Het slachtoffer blijkt een oudere man te zijn die bij het restaurant aan het eten was. Tot aan het arriveren van de Egmondse Reddingsbrigade, verlenen omstanders eerste hulp en starten de reanimatie op. Op het alarm van Burger AED zijn ook een aantal vrijwilligers af gekomen, deze hebben al een AED meegebracht, en deze wordt dan ook aangesloten. De EHBO’ers van de Egmondse Reddingsbrigade nemen het reanimeren over en geven de man zuurstof. Op dat moment arriveert ook de gealarmeerde ambulance. Hierop assisteren de EHBO’ers van de Egmondse Reddingsbrigade de ambulance medewerkers nog, en dragen het slachtoffer over. Wanneer de ambulance naar het MCA vertrekt, gaat ook de Terreinwagen van de Egmondse Reddingsbrigade terug naar de loods. De huidige toestand van de man is onbekend.