Drukke week voor de Egmondse Reddingsbrigade

De week van 17 februari tot 23 februari is een drukke week geworden voor de Egmondse Reddingsbrigade. Twee maal is de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd door de veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Op de dinsdag avond voor een zoekactie nabij Schoorl en op zaterdag middag voor een onwel wording op het strand bij Egmond Binnen. Op dinsdag avond 19 februari wordt de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd voor een vermissing van een 75 jaar oude man in de duinen bij Schoorl. Direct na alarmering vertrekt de terreinauto met daarin 4 leden van de alarmploeg richting Schoorl. Het verzoek is gekomen om de onverharde paden af te zoeken naar een spoor van de man. Na 3 uur zoeken in het duin door de verschillende instanties komt de man “gewoon” thuis, alleen wat verlaat. Bij de zoekactie hebben de reddingsbrigades van Schoorl, Petten, Bergen en Egmond een nauwe samenwerking gehad om de actie tot een goed einde te laten komen. Op zaterdag 23 februari wordt de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd voor een onwel wording bij Egmond Binnen. Bij toeval zijn op dat moment een aantal leden al in de auto aanwezig, en wordt er dus direct gereageerd en met gepaste spoed naar Egmond Binnen gereden. Daar treffen de EHBO’ers van de Egmondse Reddingsbrigade een goed aanspreekbare vrouw aan, die kort daarvoor last heeft gehad van een flauwte. Na kort overleg met de aanrijdende motorambulance, wordt besloten de vrouw te vervoeren naar de hoofdstrand afgang in Egmond aan Zee. De verpleegkundige van de motorambulance controleert de vrouw op mogelijke aandoeningen, na een goed keuring mag de vrouw zelfstandig naar huis. Hierop keert ook de terreinwagen van Egmondse Reddingsbrigade terug naar de uitruk loods en is klaar voor de volgende inzet.