Bewonersraadpleging Dorp en Duin

Over de sporthal en mogelijke fusielocatie van de voetbalverenigingen is al veel gesproken. Willen we een nieuwe sporthal? Waar moet die dan komen? Willen de voetbalclubs fuseren? Waar komen dan de voetbalvelden van die mogelijke nieuwe club? Op de Sportlaan, aan het Delverspad of in Egmond aan den Hoef-Oost? De plannen voor de sport hebben ook gevolgen voor de natuur en wonen in en rond Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef. De gemeente Bergen wil daarom een plan maken voor het hele gebied. Dat plan noemen we ‘Dorp en Duin’.

Raadpleging tot 1 mei

De gemeente Bergen heeft een website ontwikkeld voor de inwoners van Egmond. De gemeente wil namelijk graag weten wat inwoners van de plannen vinden voor de ontwikkeling van sport en wonen op de lokaties Sportlaan, het Delverspad en Egmond aan den Hoef-Oost. Deze raadpleging is geen referendum.

Wat doet de gemeente met de adviezen?

De gemeente Bergen wil alle partijen – inwoners, verenigingen, grondeigenaren, wijkverenigingen, klankbordgroep, de Sportraad BES en de provincie Noord-Holland – betrekken bij de plannen. Vanaf half mei kunt u de resultaten van de raadpleging ook op deze website vinden. Uw inbreng is één van de bouwstenen van het raadsvoorstel. Op 20 juni neemt de gemeenteraad een beslissing. Klik op onderstaande link om op de website te komen. Na aanmelding en aanmaken van gebruikersnaam en wachtwoord kun je de vragen beantwoorden en je mening geven. http://www.dorpenduin.nl/default.aspx Let op: In deze ontwikkeling wordt een nieuw zwembad niet meegenomen. De gemeente Bergen heeft ervoor gekozen dit onder te brengen bij particuliere initiatiefnemers.