Egmondse Reddingsbrigade op zoek naar een vermiste man

Op woensdag middag 15 mei wordt de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd door de gemeenschappelijke meldkamer voor een vermissing nabij Bergen aan Zee. Na een zoektocht van ruim 1,5 uur is de man aangetroffen op het Burgemeesterspaadje tussen Egmond een Bergen aan Zee. Direct na de alarmering vertrekt de terreinwagen van de Egmondse Reddingsbrigade met daarin 4 vrijwilligers naar het duingebied tussen Egmond en Bergen. De vermissing blijkt te gaan om een 52 jarige autistische man. De man was samen met zijn vrouw aan het fietsen in het duingebied. Direct zijn de vrijwilligers op zoek gegaan naar de man en wordt het duingebied tussen Bergen en Egmond uitgekamd. Hierbij is ondersteuning van de collega’s van reddingsbrigade Schoorl en de politie met een voertuig en een helikopter. Na zo’n 1,5 uur zoeken wordt de man aangetroffen bij Burgemeesterspaadje waar hij door de vrijwilligers van de Egmondse Reddingsbrigade wordt aangesproken. Zij nemen de man aan boord van de terreinwagen en brengen hem, na contact met de politie, naar het Van Wijckplein in Bergen aan Zee waar hij herenigd wordt met zijn vrouw. Hierop keert de terreinwagen van de Egmondse Reddingsbrigade terug naar de uitrukloods in Egmond aan Zee.