Egmondse Reddingsbrigade & KNRM station Egmond Op zoek naar vermiste kiter

Op zondag 26 mei is er een grootscheepse zoekactie geweest naar een vermiste kiter. De kiter was met een groep mede kiters aan het kiten geweest tussen Wijk aan Zee en Bergen aan Zee. Bij de terug tocht werd de kiter als vermist opgegeven waarop er alarm werd geslagen voor zowel de Egmondse Reddingsbrigade als KNRM station Egmond aan Zee. Na een zoektocht van ruim een uur werd de vermiste kiter aangetroffen bij zijn auto in Wijk aan Zee. Wanneer de alarmering wordt afgegeven gaat direct de terreinauto, met daarin 3 vrijwilligers, van de Egmondse Reddingsbrigade ter plaatse. Al snel blijkt het te gaan om een vermiste kiter in het gebied Wijk aan Zee tot en met Bergen aan Zee. Vanuit Den Helder Rescue wordt meteen besloten op te schalen. Zo worden naast de Egmondse Reddingsbrigade  ook de Castricumse Reddingsbrigade, Nederlandse Kustwacht met de Zeearend, en de KNRM stations van Egmond en Wijk aan Zee gealarmeerd. Naast de terrein wagen levert de Egmondse Reddingsbrigade ook nog een vaartuig, Egmond 1.29, die samen met de gealarmeerde Reddingsboten van de KNRM een zoekslag voor de kust uitvoert. Op het strand rijden de voertuigen van Reddingsbrigade Egmond en Castricum. Daarnaast maken ook de kusthulpverleningsvoertuigen een zoekslag over het strand. Tijdens de zoekactie wordt de man opgemerkt bij zijn auto in Wijk aan Zee waarop het sein einde actie wordt gegeven. Hierop keren alle ingezette eenheden terug naar het strand.