Start strandseizoen 2013

Aanstaande zaterdag is de start van het bewakingsseizoen voor de ERB. Vanaf deze dag zal tot en met 15 september de strandpost dagelijks geopend zijn en wordt het Egmondse strand bewaakt. We hopen er maar op dat het wat beter zomerweer wordt. We gaan er in ieder geval van uit dat de leden de weg naar de strandpost weer weten te vinden. Voor een praatje, maar natuurlijk ook voor de taak waar we voor staan. Ben je vrij, kom de strandwachten helpen. Zoals afgesproken is het verplicht om tijdens je stranddienst, preventieve werkzaamheden of tijdens een inzet uniforme reddingsbrigadekleding te dragen. Geel shirt en een rode short of lange broek. Ben je nog niet in het bezit van deze kleding, of is je huidige set versleten, geef dat dan aan ons door via de e-mail: pr@reddingsbrigade.info. Zodoende kunnen we een inventarisatie maken en zonodig nieuwe kleding bestellen. Op zaterdag 1 juni zal ook de nieuwe strandfiets, de Sandbike, aan ons worden overgedragen. Dit zal plaatsvinden om 14.00 uur, uiteraard op de strandpost. Ben je nieuwsgierig, kom dan eens een kijkje nemen. Er is natuurlijk gelegenheid de fiets zelf ook eens te proberen. We gaan hier ook media aandacht aan geven en zullen foto’s maken. Het zal goed uitkomen als er leden zijn (in brigadekleding). In de week van 3 juni wordt het onderzoek naar de muien voortgezet door Deltares en UNESCO/IHE. De hele week zullen voor de kust van Egmond onderzoeken plaatsvinden om te zien of de huidige berekeningsmethode klopt met de werkelijkheid. Via www.muienradar.nl kun je alvast kijken hoe de voorspellingsmethode moet gaan draaien. Ook de assistentie van de ERB is weer gevraagd. Ons is gevraagd met een soort fishfinder (bevestigd aan één van onze boten) de waterdiepte op bepaalde stukken te meten. Hiervoor zijn we nog op zoek naar leden. Op welke dag of avond dat gaat gebeuren is nu nog niet bekend, maar zal via de nieuwsbrief straks kenbaar gemaakt worden. Op donderdag 6 juni is de eerste trainingsavond voor de leden die opgaan voor het BES programma of de Lifeguard opleidingen. De eerste avond is de introductie avond. Het aftekenen van de opdrachten door leden gaat zoals voorgaand jaar. Ga hier serieus mee om. Allemaal succes deze zomer. Vanaf dinsdag 11 juni start ook de dinsdagavondtraining van dit seizoen. Er is dit jaar zeer veel aandacht aan deze oefenavonden gegeven. Er is een heel mooi programma samengesteld met leerzame, nuttige en kennisvergrotende avonden, welke om de 4 weken wordt afgesloten met een oefening. Meer hierover via de ERB nieuwsbrief. Iedereen alvast een hele mooie (en lange) zomer gewenst…