Sandbike voor de Egmondse Reddingsbrigade

Vanaf deze zomer gaat de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gebruik maken van een strandfiets om het Egmondse strand te beveiligen. Naast de gebruikelijke voer- en vaartuigen krijgt de reddingsbrigade vanaf 1 juni de beschikking over een heuse Sandbike. Deze fiets, speciaal ontwikkeld voor het rijden op zand, is voorzien van alle gemakken om de Egmondse lifeguards deze zomer over het strand te vervoeren. De fiets heeft bijvoorbeeld 11 cm brede banden om zo goed door het zand uit de voeten te kunnen.  Voor de reddingsbrigade is de Sandbike tevens bijzonder omdat deze is uitgevoerd in de bekende reddingsbrigade kenmerken en zo duidelijk te herkenbaar is voor de strandbezoeker. De Reddingsbrigade Sandbike is uniek in Nederland en nog op geen enkel ander strand te vinden.  De Sandbike wordt aan de Egmondse Reddingsbrigade ter beschikking gesteld door het bedrijf Fat Sandbikes Benelux uit Krimpen aan de Lek. Voorzitter van de Egmondse Reddingsbrigade, Werner Visser,  verwacht dat de Sandbike een verrijking is voor het werk van de Egmondse Lifeguards. “Zeker op de drukkere dagen is het vaak lastig om met ons  terreinvoertuig snel ter plaatse te komen vanwege de drukte op het strand. De Sandbike zal hiervoor kunnen worden ingezet als first responder”. De berijder van de Sandbike krijgt de beschikking over een rugzak met daarin alle middelen om snelle eerste hulp te verlenen aan een slachtoffer. De rugzak bevat in ieder geval EHBO materiaal, maar ook een AED. Naast de ondersteuning op het strand kan de Sandbike ook goed uit de voeten in het duingebied. Naast zoekacties in het duingebied kan de bike uitstekend van pas komen in gebieden waar geen voertuig kan komen. De reddingsbrigade ziet mogelijkheden om de Sandbike ook te gebruiken bij andere hulpdiensten in Nederland die langs de stranden werken. De Fat Sandbikes komen “overgewaaid uit Amerika waar al veel strand-, brandweer en politiediensten gebruik maken van de Sandbike. Door de brede banden brengt de fiets je weer net iets verder dan een gewone mountainbike. Wij van Fat Sandbikes hopen dat jullie na deze zomer net zo enthousiast zijn over de Bike als wij zijn, aldus de importeur Douwe de Keizer. Sandbike voor de Egmondse Reddingsbrigade Op zaterdag 1 juni heeft de overdracht van de Sandbike plaatsgevonden. De ERB is trots als eerste reddingsbrigade een Sandbike in Nederland in gebruik te mogen nemen. De Sandbike zal er toe bijdragen dat de preventieve taak en de hulpverlening op het Egmondse strand in de maanden juni, juli, augustus en september nog beter kan worden uitgevoerd. De strandbezoeker zal de Sandbike veel waarnemen tijdens de hopelijk prachtige zomer die in het vooruitzicht is.   [nggallery id=26]