Nieuwe opzet dinsdagavond trainingen

Aan alle leden van de Egmondse Reddingsbrigade. Afgelopen zomerseizoenen is er op de dinsdagavond altijd ruimte geweest voor de oudere leden om hun ‘skills’ m.b.t. het reddingsbrigadewerk te onderhouden door bijvoorbeeld te zwemmen, oefenen met varen, terreinrijden en het rijden op de tractor. Om deze avonden nog meer inhoud te geven, is er voor dit jaar een trainingsprogramma gemaakt voor de dinsdag avond. Het plan is om het seizoen op te delen in 3 oefeningen. Voorafgaand aan deze oefeningen worden er 3 lesavonden besteed aan onderwerpen die terug komen in de oefening. In elke oefening komen meerdere facetten van het reddingsbrigadewerk voor zodat het voor iedereen aantrekkelijk is om mee te doen. Ook wordt er in verschillende lessen aandacht besteed aan conditie zodat ook deze op peil wordt gebracht/gehouden. Om goed in te kunnen schatten hoeveel leden meedoen aan de oefeningen vragen wij om je op te geven. Vanaf de eerste lesavond hangt er aan het prikbord op de strandpost een zomerkalender waar alle ERB activiteiten op vermeld zijn, waaronder de oefenavonden. Iedereen die geen les op donderdagavond volgt, is van harte welkom om mee te doen aan dit programma. Voor deelname aan de oefeningen is inschrijving verplicht. Door deel te nemen aan de trainingsavonden verrijk je met deze lessen je kennis en is de oefening aan het eind van de reeks lessen interessanter om te doen. Hieronder de planning voor komend seizoen. Na elke 3 lessen is de oefening welke vet gedrukt staat.
 1. 11/06 > Training ‘Basiskennis’
 2. 18/06 > Training ‘EHBO+’
 3. 25/06 > Training ‘Landrotten en zeebenen’
 4. 02/07 > Oefening 1
 5. 09/07 > Training ‘Cats en Kits’
 6. 16/07 > Training ‘haastige spoed is zelden goed’
 7. 23/07 > Training ‘Ken je plekjes’
 8. 30/07 > Oefening 2
 9. 06/08 > Training “Spanning”
 10. 13/08 > Training ‘Samenwerking’
 11. 20/08 > Training “Sportief’
 12. 27/08 > Oefening 3
Dus kom oefenen op de dinsdagavond! Groetjes, Jeroen Brouwer, Simone Dekker en Iris Bakker