Zoekactie naar kiter voor Bergen

Op vrijdag 7 juni is er een grootscheepse zoekactie geweest naar een mogelijk vermiste kite voor Bergen aan Zee. Na een zoekactie van ongeveer een uur werd de actie afgeblazen. Op dat moment was er geen kiter vermist, en waren volgens de watersporters zelf alle kiters veilig terug op het strand. In de avond van 7 juni gaan de alarmontvangers af van de alarmploegleden van de Egmondse Reddingsbrigade. Zij worden verzocht op te komen naar het strand dit in verband met de vermissing van de Kiter voor de kust bij Bergen aan Zee. Direct wordt de beslissing genomen om naast de terreinwagen ook een boot in te zetten. Naast de Egmondse Reddingsbrigade eenheden worden ook eenheden van Reddingsbrigades Schoorl en Bergen ingezet. Te samen met de reeds gealarmeerde KNRM worden enkele zoekslagen voor de kust uitgevoerd. Dit levert helaas geen succes op. Wanneer de eenheden op de kant bij de overige kiters na gaan of die iemand missen is er niemand die een collega kiter mist. Hierop wordt de zoekactie afgeblazen en keren alle eenheden weer terug naar hun reddingspost of station.