Druk weekend voor de Egmondse Reddingsbrigade

Het weekend van 3 en 4 augustus is een druk weekend voor de Egmondse Reddingsbrigade gebleken. Beide dagen hebben de lifeguards het druk gehad met incidenten op het strand en in de zee. Vooral de mui bij de hoofdstrandafgang heeft tot vele hulpverleningen geleidt. De zaterdag kenmerkte zich door de vele wind die op het strand van Egmond waaide. Hierdoor ontstond een sterke stroming die veel zwemmers liet afdrijven van hun oorspronkelijke plaats. Doormiddel van de waterscooter zijn de zwemmers die te dicht bij de mui in de buurt kwamen terug gestuurd om zo te voorkomen dat zij hierin terecht zouden komen. Omstreeks half 2 wordt er door kiters bij strandpaviljoen de tropen een melding gedaan van een vermiste kiter. Direct wordt een zoekactie opgestart met de waterscooter en de Rescue III boot van de Egmondse Reddingsbrigade. Daarnaast wordt ook het kustwachtcentrum ingelicht zodat KNRM Egmond ook kan worden gealarmeerd. Na een uur zoeken wordt de kiter aangetroffen op het strand, de man was zijn bord verloren en vanuit Bergen aan Zee lopend terug gegaan naar Egmond. Hierop keren de ingezette eenheden terug naar Egmond. Op zaterdag avond wordt de alarmploeg van de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd voor drenkelingen die wederom in de mui aan het zwemmen zijn. Naast de Egmondse Reddingsbrigade wordt ook KNRM station Egmond gealarmeerd. De Egmondse Reddingsbrigade gaat ter plaatse met het terreinvoertuig en de waterscooter. KNRM Egmond lanceert reddingsboot de Meun en reddingsboot Adriaan Hendrik staat gereed om ook te water te worden gelaten. Al snel blijkt dat de zwemmers op eigen kracht de kant kunnen bereiken. Hierop wordt het sein einde actie gegeven. Gedurende zondag 4 augustus zijn weer een hoop zwemmers uit de mui bij de hoofdstrandafgang gewaarschuwd voor het gevaar hiervan. Ook zijn enkele onfortuinlijke zwemmers het zeewater uitgehaald omdat zij niet meer op eigen kracht het water konden verlaten.