Grootscheepse zoekactie voor de kust van Bergen aan Zee

Op woensdag 14 augustus heeft een grootscheepse zoekactie voor de kust van Bergen aan Zee plaats gevonden. De zoekactie was naar een 34 jarige vrouw die op het moment van alarmering een uur vermist was.  De vrouw is gaan zwemmen en daarna is er niks meer van haar vernomen. Na een korte zoekactie kon het sein einde actie worden gegeven, de vrouw is aangetroffen op het strand. Om 16:53 wordt de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen (VRB) gealarmeerd door kustwachtcentrum Den Helder met een melding van een mogelijk vermiste zwemmer of iemand in de problemen. Direct wordt actie ondernomen en er wordt een al reeds varende boot van de VRB naar de hoofdstrandafgang gestuurd, op deze positie is de zwemmer voor het laatst gezien. De vermiste zwemmer is als vermist opgegeven door haar zus, die heeft de vermiste zwemmer al een uur niet gezien. Direct wordt beslist op te schalen. Naast  de VRB worden de brigades van Egmond (ERB) en Schoorl (SRB) gealarmeerd, ook zijn de KNRM stations Egmond (Reddingsboot Adriaan Hendrik) en Petten (Reddingsboot Dolfijn) gealarmeerd. Na een korte zoekslag door de verschillende eenheden wordt de vermiste zwemmer door haar zus aangetroffen op het strand. De vrouw verkeerde in goede toestand. Hierop wordt het sein einde actie gegeven. De ingezette eenheden keren terug naar hun station of strandpost.