EK Lifesaving 2013 van start in Den Haag

Vanavond (16 augustus) zullen in het Hofbad in Den Haag de openingsceremonie en de eerste wedstrijden van het EK Lifesaving 2013 plaatsvinden. 160 topsporters uit 16 landen zullen dit weekend strijden om de medailles. De openingshandeling van dit door Reddingsbrigade Nederland georganiseerde EK zal worden verricht door de Vice President North van de International Life Saving Federation Europe, de Deen Eric Bech. Mensen redden als sport is voortgekomen uit het operationele reddingswerk op en rond het water. Het laat zien dat mentale en technische, maar vooral fysieke vaardigheden van groot belang zijn in het dagelijks werk van een lifeguard. In de afgelopen zomermaanden is gebleken dat er in Nederland meer behoefte is aan stimuleren van zwemvaardigheid, het geven van voorlichting, maar ook in het uitbreiden van toezicht in waterrijke recreatiegebieden. Raymond van Mourik, directeur van Reddingsbrigade Nederland hoopt, als organisator van dit EK dat de aandacht voor dit kampioenschap zal bijdragen aan een toename van jongeren die de opleiding als lifeguard bij de Reddingsbrigade willen volgen en zich aansluiten bij de 5.000 vrijwillige lifeguards die zich jaarlijks inzetten om Nederland van haar water te laten genieten. Persbericht: Reddingsbrigade Nederland