Paraglider maakt onfortuinlijke val

Een paraglider uit Egmond aan Zee is zondagochtend gewond geraakt bij een landing in de duinen, hij is met een traumahelicopter naar het ziekenhuis gebracht. Om 9.15 uur krijgt de bemanning van KNRM station Egmond aan Zee alarm voor assistentie aan de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en de ambulance dienst. Een paraglider heeft een harde landing gemaakt op de zeeduin en heeft extreem veel pijn, voor zijn gevoel heeft hij al zijn ribben gebroken. De terreinauto van de Egmondse Reddingsbrigade is als eerste gealarmeerd en gaat onderweg naar het slachtoffer, het slachtoffer is goed aanspreekbaar maar heeft heel veel pijn. Kort na de alarmering gaat het kusthulpverleningsvoertuig (khv) onderweg en pikt het personeel van de eerste ambulance op, de terreinauto van de ERB neemt het personeel van de tweede ambulance mee. Inmiddels is ook het Mobiel Medisch Team (MMT) gearriveerd, het slachtoffer word van top tot teen nagezien en gereed gemaakt voor verder vervoer naar het ziekenhuis. Een klein half uur na het eerste alarm is de traumahelikopter onderweg naar het VU Medisch Centrum, en keren alle overige eenheden retour naar hun post. image-1