Zwemmer Overleden

Zaterdagavond 14 september is voor de kust van Bergen aan Zee een 70 jarige man overleden, de man is omstreeks 18.30 uur gaan zwemmen maar is niet terug gekeerd. Als omstanders de man na enkele minuten niet meer zien vrezen ze het ergste en word er alarm geslagen. Om 18.45 uur krijgen de bemanning van KNRM station Egmond & de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) alarm voor een vermiste zwemmer ter hoogte van Bergen aan Zee. Gezien de wind en zeegang word gelijk gevraagd om KNRM station Petten te alarmeren evenals de NOGEPA Offshore SAR helikopter. De reddingboot Adriaan Hendrik word met spoed gelanceerd en langs het strand gaat het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) richting Bergen aan Zee. De Adriaan Hendrik en de waterscooter van de ERB komen bijna gelijktijdig in het zoekgebied, een golfhoogte van zo’n 1,5 meter bemoeilijkt het zoeken. Na enige minuten voegt ook de reddingboot Dolfijn van KNRM station Petten en een boot van de Bergense Reddingsbrigade (VRB) zich bij de zoekende eenheden. Een klein uur na de eerste melding word de man gevonden door de NOGEPA Offshore SAR helikopter, de man word aanboord genomen waarna de helikopter zich naar strand spoed. Op het strand staat een Mobiel Medisch Team (MMT) gereed om de inmiddels gestarte reanimatie over te nemen, het MMT word hierbij geassisteerd door ambulance personeel. Ondanks alle inspanningen is de man jammer genoeg overleden. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden. image