PERSBERICHT: Iedereen geslaagd bij Egmondse Reddingsbrigade

BEGIN PERSBERICHT: ——————————————————— Donderdag 17 april werd in zwembad De Beeck in Bergen de jaarlijkse examenavond van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gehouden. Vanaf oktober is er door de jeugdleden hard getraind om goed te presteren voor dit examen. Na een spannende en intensieve avond kon iedereen vol trots zijn of haar diploma in ontvangst nemen. De Egmondse Reddingsbrigade is erg trots op haar jeugdleden, zij zijn immers de bron voor de toekomst! De jongste leden, vanaf 11 jaar, gingen op voor het diploma Zwemmend Redder 2 en 4. Deze diploma’s bestaan uit verschillende afstanden zwemmen. In zwemkleding maar ook in gewone kleding inclusief schoenen en regenjas. Ook werden er verschillende reddende handelingen uitgevoerd, zoals het redden met een werpzak of met een rescuetube en het vervoeren van een drenkeling op verschillende manieren. Voor de leden van 13 tot en met 16 jaar werd er afgezwommen voor de Lifesaver diploma’s. Ook zij moesten in het zwembad laten zien dat zij een goede conditie hebben en verschillende levensreddende handelingen kunnen uitvoeren. Bij hen ging het bijvoorbeeld om het systematisch afzoeken van de bodem en het opduiken van een pop. Naast het praktijkdeel hadden zij ook een theorie-examen. Tijdens dit examen kregen de kandidaten schriftelijke en mondelinge vragen van de examinatoren over het zwemmend redden. Deze vragen konden de kandidaten goed beantwoorden.

foto geslaagden examen ERB

Geslaagd voor Zwemmend Redder 2:
 • Tim van Haasteren
 • Bo Palsma
 • Anne Veldt
 • Kaily Wijn
 • Michel Röpke
Geslaagd voor Zwemmend Redder 3:
 • Mitch Busch
 • Lauren Geel
 • Maurice de Groot
 • Mila Kolk
 • Sonny de Lange
Geslaagd voor Lifesaver 1:
 • Mees Beukers
 • Jet Dekker
 • Arielle van Ham
 • Pim Schönig
Geslaagd voor Lifesaver 2:
 • Annemarie van Brummelen
 • Stef van Leeuwen
 • Gerben Pastijn
 • Molly Richardson
 • Bjarne Wijker
 • Sebastiaan Wijn
Geslaagd voor Lifesaver 3:
 • Ilse Bakkelo
 • Pim Dekker
 • Nathalie Haans
 • Sanne Röpke
 • Beau Uyttenboogaard
 • Ron Wijker
——————————————————— EINDE PERSBERICHT Klik hier voor een groot formaat foto. Noot voor de redactie, niet voor publicatie bestemd: Voor vragen, opmerkingen en/of suggesties kunt u contact opnemen met pr@reddingsbrigade.info of 06 43 00 96 80. De Egmondse Reddingsbrigade (ERB) is een vrijwilligersorganisatie welke in 1928 opgericht ten dienste van drenkelingen en slachtoffers van ongevallen op het Egmondse strand en in of op de aangrenzende Noordzee. In de zomermaanden is de ERB actief op het Egmondse strand voor de bewakingstaak maar de ERB is het gehele jaar door inzetbaar voor calamiteiten op het strand, in de Noordzee en in het duingebied. De ERB, en de Reddingsbrigades in het algemeen, worden vaak in verwarring gebracht met de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij). De KNRM, waar ook KNRM station Egmond aan Zee onder valt, is een andere organisatie dan de Reddingsbrigades. De KNRM heeft ten doel het kosteloos doen verlenen van hulp en bijstand aan hen die voor de Nederlandse Kust, Zeeuwse wateren, IJsselmeer en randmeren in gevaar verkeren of in gevaar dreigen te raken. Sinds de oprichting in 1824 heeft de KNRM er voor gekozen dit te doen als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, instelling te doen.