Landelijke 06-polsbandjesactie van start op ‘ Dag van het Vermiste Kind’

Reddingsbrigade Nederland en de Politie geven startsein met tips voor de strandbezoeker om zoekraken kinderen te voorkomen Tijdens de internationale Dag van het Vermiste Kind  op zondag 25 mei geven de Reddingsbrigade en politie het startsein van een landelijk 06-polsbandjesactie. Vanaf die dag worden op de stranden en bij recreatieplassen 06- polsbandjes uitgedeeld door de lifeguards en via aanwezige politieposten. Jaarlijks ontvangen de hulpdiensten ruim duizend meldingen van kindvermissingen op stranden en bij recreatieplassen. 06-polsbandjes De kinderen zijn vaak aan het zicht van de ouders onttrokken en vanwege de drukte kan de ouder het kind niet meer terugvinden. Kinderen zijn kwetsbaar en de schrik en angst is altijd groot voor diegene die het overkomt. Op het polsbandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. In de zomer van 2013 werden op het strand en bij recreatiegebieden 1.221 kinderen na een vermissing met de ouders herenigd. Met de landelijk 175.000 gratis beschikbare polsbandjes en wordt het nog makkelijker om te genieten van een dagje naar het strand, meer of recreatieplas. Aftrap campagne De burgemeester van Zandvoort, de heer Niek Meijer, verricht de aftrap van de campagne.  Het doel van actie van de gezamenlijk hulpdiensten is om de strandbezoekers op de ‘ Dag van het Vermiste Kind’ bewust te maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoek raakt. De 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel. Daarnaast krijgen ouders krijgen tips hoe ze met hun kinderen afspraken kunnen maken om te voorkomen dat men elkaar uit het oog verliest. In Zandvoort worden met de aftrap van de landelijk actie tijdens de Internationale ‘Dag van het Vermiste ook de afspraken, die gemaakt zijn tussen Reddingsbrigade Nederland, Politie en de KNRM op het gebied van kind vermissingen op het strand en bij recreatieplassen, bevestigd. polsbandje uitdelen