Zwemmers in de problemen bij Egmond aan Zee

Op donderdag avond 14 augustus heeft de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) een vader en een dochter uit een gevaarlijke stroming bij het strand gered. Omstreeks 17:50 wordt de strandwacht van de Egmondse Reddingsbrigade gewaarschuwd door een strandbezoeker. Haar man en dochter zijn op dat moment al een tijd in zee en de melder vertrouwt dit niet echt meer. De strandwachten van de Egmondse Reddingsbrigade ondernemen hierop direct actie. Wanneer de terreinwagen met de strandwachten van de Egmondse Reddingsbrigade arriveert op de plek waar het tweetal in het water ligt zwaaien de 2 zwemmers naar de reeds uitgestapte strandwachten. Hierop wordt besloten dat 1 persoon met een drijfmiddel het water in zal gaan om de 2 mensen te helpen. De vader weet op eigen kracht het strand te bereiken, de dochter wordt door de strandwacht veilig naar het strand gezwommen. Hierop keert de terreinwagen van de ERB terug naar de strandpost, de 2 slachtoffers worden meegenomen naar de post om daar even tot rust te komen en op te warmen. Weer blijkt dat de stroming bij de kust van Egmond gevaarlijk kan zijn, neem dus de adviezen van de strandwachten aan en kijk uit met het zwemmen in zee.