Let op bij strandingen van zeezoogdieren

Half augustus 2014 is er vanuit een zeehondencrèche in Denemarken het bericht gekomen dat er aldaar 2 van de 40 recent overleden zeehonden besmet waren met de vogelgriep. Alle zeehonden en bruinvissen die nu aanspoelen levend of overleden wordt een voorzorgsmaatregel getroffen vanuit Zeehondencrèche Pieterburen. Omdat dat het nog niet zeker is dat ook hier besmette zeezoogdieren als zeehonden/bruinvissen zijn geldt het volgende voor alle personen die in aanraking komen met zeezoogdieren: overal, handschoenen mondkapjes en overschoentjes aantrekken. Let dus op bij strandingen (levend of dood) en neem contact op met een van de volgende instanties:
  • Zeehonden: Ecomare via 06 51 57 18 78 (staat ook in telefoonlijst EGM110)
  • Walvisachtigen: SOS Dolfijn via 06 65 09 85 76 (staat ook in telefoonlijst EGM110)
Wanneer er meer informatie is zal dit kenbaar worden gemaakt.