Egmondse Reddingsbrigade rukt uit voor gevallen mountainbiker

Op zondag morgen 2 november is de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gealarmeerd voor een gevallen mountainbiker op het strand in Egmond. Na een korte hulpverlening is de mountainbiker door de ambulance meegenomen. Om 8:19 wordt de alarmploeg van de Egmondse Reddingsbrigade gealarmeerd door de meldkamer van veiligheidsregio Alkmaar. De melding die wordt afgegeven is een verzoek tot assistentie van de ambulance. Meteen vertrekt het terreinvoertuig met daarin leden van de ERB richting het strand. De mountainbiker blijkt te zijn gevallen over een dunne sleeplijn op het Egmondse strand. De ongelukkige mountainbiker klaagt over pijn op de borst en de rug. Er wordt door de EHBO’ers van de ERB een windscherm gemaakt van de aanwezige materialen. Ondertussen wordt het slachtoffer zo goed mogelijk warm gehouden tot de ambulance arriveert. Nadat de ambulance is gearriveerd wordt besloten het slachtoffer te vervoeren naar strandslag de Werf. De mountainbiker wordt meegenomen voor verder onderzoek. Hierop keert het terreinvoertuig weer terug naar de uitrukloods en is om 8:59 weer stand-by.